torsdag 31 maj 2012

gammalt glas


Har dessa vackra gamla glas i min ägo,dessvärre vet jag INGENTING om dom...de är gamla med blåsor i glaset samt slipat puntelmärke under.de påminner mycket om Orrefors Carina men är tjockare i glaset och äldre.Kan någon hjälpa mig med glasbruk och formgivare???

onsdag 30 maj 2012

Tog mig en promenad i skogen igår kväll med hunden.Hämtade energi och fotade lite-härligt! Stötte på en orm en cyklist(!)och massor av fåglar. Idag skiner solen igen-underbart!

söndag 27 maj 2012

Zebra Eugen Trost

hittade två fina kaffekoppar i helgen zebra gefle.har tekopp sen förut så dom var mer än välkommen!

snart så!!!

Tänk vad fort det går bara det blir lite värme!!! snart blommar äppelträden-det är den absolut vackraste tiden på året!!

Häst Uppsala Ekeby

Denna raring följde med hem igår.definitivt Uppsala Ekeby.men vem som står för formgivning är jag osäker på...kanske nån kan hjälpa mig?


torsdag 24 maj 2012

Loppis fynd

Denna vackra skål följde också med hem.signerad kaj Franck nuutajärvi notsjö


Bouquet signe Persson Melin

Dessa vackra glas sex stycken köpte jag idag.formgivning signe Persson Melin kosta boda .de är dammig å odiskade men såå vackra!


onsdag 23 maj 2012

Älgar

Fick se nåt fantastiskt härom kvällen när jag var ute med hunden.Tre älgar som skulle simma över fjärden till andra sidan,nånting skrämde dom så dom vände i vattnet och simmade tillbaka.en mäktig upplevelse!

måndag 21 maj 2012

vårkväll

det är vackert nu om våren-men ack så kallt...längtar rills det blir varma kvällar så man kan sitta ute...

lördag 19 maj 2012

hästar

Hästar är vackra-MEN-jag är livrädd för dom...tur man kan stå på håll och fota...

Svea choklad cigarett etuier

Dessa två fick också följa med hem.Svea chockad kommer dom ifrån.riktigt fina!


Kristallkrona empire

Idag fyndade jag denna mycket vackra kristallkrona .det fattas nån prisma men i det stora hela så är den i mycket bra skick.


fredag 18 maj 2012

skogens själ

i skogen hämtar jag min energi-jag tankar för varje steg jag tar.underbart! dessutom ser man mycket roligt när man är ute-detta kortet tog jag i en vattentunna

söndag 13 maj 2012

torsdag 10 maj 2012

Fynden från loppis parian figur sandö glas

Här är några av fynden!kanske någon kan hjälpa mig med stämpel på figurinen? Den andra är en brevpress från sandö glasbruk .detta glasbruk var i bruk från 1750-1928




måndag 7 maj 2012

samlarhem

i helgen var jag på en riktigt rolig loppis,det var ett riktigt samlarhem-där fanns allt mellan himmel och jord...hyfsade priser och bra grejor.uppdatering kommer om vad jag handlade!!

torsdag 3 maj 2012

Mon amie Marianne Westman

Vacker dekor vacker formgivning .Mon amie från 50-talet tål att titta på och användas.Marianne Westman för rörstrand står för dessa som även nyproduceras idag.men det gamla är bäst!


tisdag 1 maj 2012

valborgsmässoafton

ja men nu har vi äntligen klivit över på rätt sida-sköna maj välkommen!!! var å tittade på brasa igår kväll en stund-mysigt!