tisdag 30 april 2013

våren har kommit till norrland

Äntligen har våren kommit till norrland med! Även om det är kalla vindar så skiner solen och fåglarna kvittrar,känns fantastiskt härligt!!!

måndag 29 april 2013

Senaste insekten till samlingen

Denna urläckra spindel kompletterade jag med till min insektssamling för ett tag sedan. Har ingen aning om varken stenar eller metall är äkta men den är rätt läcker!

söndag 28 april 2013

Cay Cedergren Ven

Denna läckerbit av Cay Cedergren Hven följde med och höll den andra Marie Simmulsson flickan i sällskap hem

Marie Simmulsson Uppsala Ekeby

Även denna goding fick följa med mig hem

Ytterfoder Gefle

I helgen var jag på auktion-många godbitar fanns det där...Några saker ville bo hos mig och detta är en av dom-ett ytterfoder från Gefle-har ingen aning om upphovsman/kvinna...När jag köpte den var hjärnan helt inställd på Wilhelm Kåges Våga-men förträngde helt att det är <gustavsberg :)
Mycket fin är den allafall!

fredag 26 april 2013

gefle kaffekopp????

dessa kaffekoppar inhandlades idag-samtliga omärkta.. men känslan säger mig Gefle-kan det stämma??

onsdag 24 april 2013

Våren-en magisk tid

Våren är nog den årstid som man lever upp mest,alla färger fåglar ljus och ljud gör att man knappt har tid och lust att sova...detta lilla isberg flöt omkring på ångermanälven i går kväll

Vacker vas

Denna vasen tillhör förmodligen till mina absoluta favoriter i min glassamling. den är signerad Velt-92 under och jag tror att den är från polen. Färgerna går från mörk lila till att avslutas i blått upptill.den är helt enkelt magnifik i sin enkelhet

söndag 21 april 2013

Vackra glas-men var kommer dom ifrån?

Även dessa vackra glas bor hos mig nu.Har dock ingen aning om tillverkare och formgivare.Det råder ingen tvekan om att det är ett fint glas,men vem har formgivit det??
Dessa vackra koppar från gefle har jag med inhandlat-dock bara 4 stycken och alla samtliga omärkta.Modellen heter Smide och jag tror att det är Berit Ternell som formgivit dom.

torsdag 18 april 2013

Percy gullaskruf Ellips bättre bilder

Här kommer bättre bilder på den oerhört vackra pjäsen,ytterfodret är hela 16.5 cm högt och i ett utmärkt skick!

P-o Ström alsterfors

Även denna fina lilla vas införskaffades måste vara p-o Ström alsterfors som står för den.dock vet jag inte säkert då den är osignerad.


Ellips gullaskruf Percy ljuvligt

Länge sedan jag skrev något nu.men fynden har liksom bara inte infunnit sig... Idag stod den bara där- Ellips krukan modell stor från gullaskruf....design Arthur Percy .den är ljuvligt röd på bilden ser den lite orange ut så den är missvisande . Vacker!! Med en fin orkide i så blir den ännu vackrare!