lördag 22 september 2012

Förrätt krämig svampsoppa med baconströssel

Denna fantastiskt goda svampsoppa blev förrätt:

ca 3-4 dl svamp gärna blandsvamp trumpetsvamp eller kantareller
1 gul lök eller 2 challotenlökar
stek svampen med en rejäl klick smör tillsammans med löken,strö över 2 msk mjöl
gör 7 dl oxbuljong,späd svamp och lökröran med buljongen-låt sjuda ca 10 min.
Slå sedan på 5 dl grädde+2 dl creme fraiche+3 msk portvin+2 msk soja.låt sjuda ca 10 minuter till.Peppra lite med krossad rosepeppar och salta om det behövs.
Mixa sedan soppan, stek bacon i små bitar och gör gärna krutonger av franska i stekpannan.Vill man ha kantareller på toppen så går det ju alldeles utmärkt,Den som ska äta middag här idag äter inte svamp-får se om han äter denna-tänkte inte berätta innan vad det är!!NJUT!!!
strössla över bacon och krutonger toppa med en timjan kvist.NJUT!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar